ua en ru

У Румунії затвердили новий уряд

У Румунії затвердили новий уряд Фото: Соріна Гріндеану також розглядають як заміну голові румунської Соціал-демократичної партії

Прем’єр-міністром Румунії став Сорін Гріндеану

У Румунії в середу, 4 січня, парламент призначив прем'єр-міністром 43-річного Соріна Гріндеану та затвердив новий склад Кабінету міністрів з 26-ти осіб. Про це повідомляє DW.

Як зазначає видання, Гріндеану є членом Соціал-демократичної партії (СДП) Румунії, яка перемогла на виборах до парламенту країни 11 грудня та утворила коаліційний уряд з невеликою ліберальною партією "Альянс лібералів та демократів за Європу".

Гріндеану розглядають як заміну для голови СДП Лівіу Драгні, який мав намір очолити уряд, однак не зміг претендувати на цю посаду через судимість за хабар.

Зазначимо, раніше президент Румунії Клаус Йоганніс не затвердив кандидатуру представниці СДП Севіль Шайдех, яку новостворена парламентська коаліція більшості висунула на пост глави уряду.

Він закликав соціал-демократів та їхніх партнерів по коаліції підшукати іншого кандидата на цю посаду.

Нагадаємо, президент Румунії висунув на посаду прем'єр-міністра Соріна Гріндеану, який представляє соціал-демократичну партію, що перемогли на нещодавніх виборах до парламенту.