ua en ru

У Румунії відразу 3 міністри подали у відставку

У Румунії відразу 3 міністри подали у відставку Фото: Міхай Тудосе (consilium.europa.eu)

Прем'єр-міністр Румунії пригрозив піти у відставку у разі, якщо міністри не підуть зі своїх посад

У Румунії в четвер, 13 жовтня, три міністри подали у відставку. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, у відставку подали віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, державного управління та європейських фондів Севіл Шайдех, міністр з європейських фондів Делеговано Плумб і міністр транспорту Олександру-Резван Кук.

Так, міністри оголосили про свою відставку після того, як прем'єр-міністр Румунії Міхай Тудосе пригрозив залишити свою посаду в разі, якщо міністри не підуть зі своїх посад.

Наголошується, що причиною відставки Шайдех і Плумб почали розслідування за підозрою в корупції, їх звинувачують в участі у проведенні незаконних схем із землею в користь фірми, пов'язаної з лідером Соціал-демократичної партії Румунії Лівіу Драгни.

У свою чергу, міністр транспорту Олександру-Резван Кук звинувачувався главою уряду в тому, що він занадто повільно реалізує інфраструктурні проекти в Румунії.

Нагадаємо, в липні прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен у четвер, 27 липня, оголосив про відставку міністра внутрішніх справ країни Андерса Игемана і міністра інфраструктури Анни Юханссон з-за скандалу довкола витоку інформації з бази персональних даних громадян.