ua en ru

Керівництво ЗОД "Борисполя" шукає можливість працевлаштування скорочених співробітників

Страйк колишніх співробітників Залу офіційних делегацій (ЗОД) міжнародного аеропорту "Бориспіль", який розпочався 25 лютого, зупинений. Про це повідомив керівник ЗОД Геннадій Присяжнюк.

"Мені, як керівнику колективу, абсолютно зрозумілі почуття тих співробітників, які з об'єктивних економічних причин були звільнені. Прекрасно розумію ту складну моральну і матеріальну ситуацію, в яку потрапили наші колеги і їх сім'ї. Скорочення відбуваються не тільки у нас, але по всій країні. Зараз керівництво ЗОД робить все можливе, щоб вийти зі становища з мінімальними втратами для нас і нашого колективу", - заявив Присяжнюк.

За його словами, дирекція підприємства шукає можливість працевлаштування ряду скорочених співробітників - в тому числі, і шляхом включення в кадровий резерв нового президентського терміналу "Борисполя", який повинен бути добудований в цьому році.

Як зазначив Присяжнюк, за останній рік пасажиропотік в ЗОД впав у три рази, через що навантаження на кожного співробітника Залу складало менше одного пасажира в день. У зв'язку з цим штат підприємства був скорочений на 43 особи.

Разом з тим Присяжнюк підкреслив, що адміністрація ЗОД чекає розв'язання фінансових питань, пов'язаних з кредитними зобов'язаннями ряду колишніх співробітників.

"Відомо, що деякі працівники за роки роботи брали у підприємства безпроцентні позики, які могли довгий час не повертати. На сьогоднішній день їх загальна сума становить близько 2,8 млн гривень. Причому після скорочення ці працівники заявили, що гроші повертати не будуть - що дозволяв їм робити старий колективний договір. З цим ми категорично не можемо погодитися і настійно просимо повернути ці кошти державному підприємству. Якщо ситуація буде вирішуватися в судовій площині - впевнений, що суд прийме справедливе бік, бік захисту інтересів держави", - заявив глава ЗОД.

Нагадаємо, 25 лютого ряд колишніх співробітників ЗОД заявили про початок безстрокового страйку з вимогою відновлення їх робочих місць. За повідомленням дирекції ЗОД, страйк не вплинув на роботу підприємства - всі пасажири Залу були виконані в повному обсязі.

Зал офіційних делегацій "Борисполя" обслуговує високопоставлених персон, у тому числі, представників державної влади, дипломатичного корпусу, іноземних урядових делегацій.

Як відомо, у березні минулого року Кабінет міністрів своєю постановою №65 затвердив заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, що виділяються з бюджету країни для утримання держорганів. Крім того, Верховна Рада прийняла Закон "Про запобігання фінансової катастрофи та створення умов для економічного зростання в Україні". Зокрема, цим документом передбачено скорочення 10% держслужбовців.