ua en ru

Керівництво "Укрзалізниці" доводить галузь до банкрутства, - профспілка машиністів

Вільна профспілка машиністів України звернулася до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та секретаря РНБО Олександра Турчинова з проханням зупинити руйнування залізничної галузі, наростання соціальної напруженості в державі та притягнути винних у розвалі залізничного транспорту до відповідальності. Про це йдеться у рішенні Координаційної ради профспілки залізничників від 17 грудня 2014 р.

"При глобальному зменшенні ціни на нафту і нафтопродукти тепловози відставляються у зв'язку з відсутністю дизпалива, не виконуються в необхідному обсязі вантажні та пасажирські перевезення, штучно створюються передумови для підвищення збитковості пасажирських і приміських перевезень, щомісяця, незважаючи на заборону законодавства, зменшується чисельність працюючих залізничників. Залізничний транспорт перестає виконувати своє соціальне призначення", - йдеться у зверненні.

Згідно з текстом документа, тимчасове керівництво "Укрзалізниці" все більше здійснює заходи, які обурюють не лише залізничників, а й пересічних громадян.

Так, наприклад, напередодні новорічних та різдвяних свят на 40% скорочуються витрати на перевезення громадян у пасажирських і приміських поїздах, передбачається ліквідація пасажирських вагонних депо і вагонних дільниць, скорочення контингенту без попереднього аналізу і економічних висновків.

"Це яскраво свідчить про недостатній рівень компетентності нинішнього керівництва "Укрзалізниці", - переконані в профспілці машиністів України. - Декларуючи прозорість у прийнятті рішень, у системі "Укрзалізниці" розпорядженням в. і. о. генерального директора введена цензура для друкованого органу - газети "Магістраль".

Такі дії нинішнього керівництва "Укрзалізниці" розцінюються Координаційною радою як умисні і спрямовані на остаточний розвал залізничної галузі та доведення її до банкрутства з подальшою приватизацією олігархічними кланами.

"Все це неминуче призведе до порушення соціальної стабільності в Україні і однозначно спрямована на підбурювання населення держави під час війни до нових "майданів" і різних акцій протесту з непередбачуваними наслідками", - запевняють залізничники.