ua en ru

Керівництво "Укргазвидобування" заблокувало ДСД №3, - "Карпатигаз"

Керівництво "Укргазвидобування" заблокувало ДСД №3, - "Карпатигаз"

"Карпатигаз" звинувачує УГВ у блокуванні діяльності ДСД №3

Нове керівництво "Укргазвидобування" (УГВ) фактично заблокувало діяльність в межах договору про спільну діяльність №3. Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Карпатигаз", яке є оператором ДСД №3.

У прес-службі підкреслили, що 4 вересня 2017 року Господарським судом Києва було винесено рішення у справі №910/765/16 за позовом "Сбербанку" до "Укргазвидобування" про стягнення коштів.

Як відомо, суд задовольнив позов "Сбербанку" та вирішив стягнути на його користь з "Укргазвидобування" 6,72 мільйона доларів та 22,5 мільйона гривень. Свої позовні вимоги "Сбербанк" мотивував неналежним виконанням ТОВ "Карпатигаз" зобов`язань за договором про надання відновлювальної кредитної лінії від 2012 року та невиконанням відповідачем своїх обов`язків поручителя за договором поруки.

"УГВ в односторонньому порядку відмовилася від передання вуглеводнів Спільній діяльності за договором про надання послуг, починаючи з обсягів грудня 2016 року, чим повністю позбавило спільну діяльність можливості отримувати доходи від продажу вуглеводнів", - йдеться у повідомленні "Карпатигаз".

При цьому, за твердженням компанії, "УГВ не виконує рішення Господарського суду міста Києва, що набрали законної сили, у справах № 910/21002/16 та № 910/5917/17, якими встановлено факт безпідставності та незаконності односторонньої відмови УГВ від передання Спільній діяльності вуглеводнів".

"УГВ жодного разу, починаючи з травня 2017 року, не сплачувало на користь Спільної діяльності орендну плату за передані УГВ в оренду сім дотискуючих компресорних станцій, внаслідок чого Спільна діяльність позбавлена можливості отримувати належні їй доходи від оренди", - зазначили у компанії.

"УГВ відмовилося укладати додаткову угоду до кредитного договору з ПАТ "Сбербанк" щодо реструктуризації кредиту, наслідком чого стало звернення "Сбербанку" з позовом до УГВ як поручителя за кредитним договором та призвело до збитків Спільної діяльності у формі нарахованих "Сбербанком" штрафних санкцій", - наголосили у прес-службі.

"Рішення Господарського суду Києва від 4 вересня 2017 у справі №910/765/16 за позовом "Сбербанку" до УГВ про стягнення коштів не набрало законної сили у зв’язку з поданням 14 вересня 2017 УГВ апеляційної скарги. Отже, розмови про будь-які матеріальні втрати УГВ є передчасними", - додали у компанії.

Прес-служба "Карпатигазу" нагадала, що в межах спільної діяльності за ДСД №3, починаючи з 25 лютого 2011 року, було додатково видобуто більше 3,5 млрд кубометрів природного газу, з нуля побудовано сім дотискуючих компресорних станцій, одна з яких – Хрестищенська ДКС - є найпотужнішою в Україні, та забезпечує видобуток близько 40% всього природного газу УГВ, виконано капітальні ремонти 70 свердловин, сплачено податків до державного бюджету України – більше 11 млрд грн, тощо.

"В УГВ була відсутня можливість побудувати та відремонтувати ці об’єкти власними силами у зв’язку з відсутністю фінансових ресурсів", - наголосили у компанії.