ua en ru

Керівництво "Центренерго" щомісяця разворовывало з держбюджету близько 5 млн грн, - Ярема

Керівництво "Центренерго" щомісяця разворовывало з держбюджету близько 5 млн грн, - Ярема
Керівництво ПАТ "Центренерго" через фіктивні фірми щомісяця розкрадало з державного бюджету України близько 5 млн грн.

Керівництво ПАТ "Центренерго" через фіктивні фірми щомісяця розкрадало з державного бюджету України близько 5 млн грн. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що Генпрокуратура продовжує розслідування кримінального провадження за фактом зловживання владою, а також розкрадання грошових коштів, пов'язаних із закупівлею вугілля з Південно-Африканської Республіки на суму 384 млн грн.

"Нам вдалося виявити тих осіб, які завезли вугілля, який не відповідає вимогам наших теплоелектростанцій. Крім того, порушено кримінальне провадження відносно посадових осіб і вже оголошено підозру одному із заступників керівника "Центренерго", які практично щомісяця через фіктивні фірми розкрадали близько 5 млн грн державного бюджету", - заявив Ярема.

Як пояснив генпрокурор, розкрадання відбувалося шляхом відкатів.

"Наприклад, поставки запчастин до теплоелектростанцій надає фірма, яка здійснює юридичні послуги, це є ознака фіктивності цієі організації. Ми виявили таких декілька десятків. В результаті їх діяльності практично щомісячно знімалися суми у розмірі 5 млн грн, потім через банки, в основному міста Харкова, обналічувалась ця готівка і роздавалися посадовцям як хабарі",- заявив Ярема.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво "Центренерго" змінено через недостатню закупівлю вугілля для ТЕС.