ua en ru

Керівництво ОВК-114 втекло, під окружкомом на спеці тримають більш сотні членів комісій, – КВУ

Керівництво ОВК-114 втекло, під окружкомом на спеці тримають більш сотні членів комісій, – КВУ

На 114 виборчому окрузі голова і більшість членів окружної виборчої комісії з ночі саботують роботу ОВК, на даний момент під окружкомом зібралися члени комісій з більш ніж 100 дільниць, які не приймають протоколи з мокрими печатками. Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель у коментарі журналістам.

За словами представника КВУ, який має в своєму розпорядженні інформацію з округу, ОВК ігнорує членів дільничних комісій, керівництво ОВК покинуло будівлю під приводом поганого самопочуття, кворум відсутній, більшість членів ОВК розійшлися.


Крім того, як повідомляє КВУ з місця подій, зараз на 114 ОВК, на 40-градусній спеці тримають членів більш 100 комісій, які приїхали з районів здати протоколи з мокрими печатками.

"Люди не спали більше доби, деякі не витримують – їх забирає швидка. Заступник голови комісії відмовлялася приймати протоколи, а потім під приводом поганого самопочуття покинула приміщення комісії. Кворум також відсутній – більшість членів ОВК наслідували приклад керівництва комісії і покинули приміщення. Члени ОВК, що представляють кілька політичних партій, залишаються у приміщенні і наполягають на продовженні роботи комісії", – повідомив Олексій Кошель.

Комітет виборців України закликав ЦВК негайно втрутитися в ситуацію і припинити саботаж членами ОВК роботи комісії.

Нагадаємо, 17 липня 2016 р. відбулися проміжні вибори у Верховну Раду 7-ми одномандатних округах.

За даними ЦВК, в Луганській області у 114 окрузі станом на 13:30 оброблено всього 8,27% протоколів. З результатом понад 40% лідирує кандидат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

Голова окружної виборчої комісії №114 – Недяк Андрій Петрович (від політичної партії "Опозиційний блок"), заступник – Вурин Оксана Михайлівна (від Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"), секретар – Бородавко Олена Валеріївна (ВО "Батьківщина").