ua en ru

Керівництво Луганської обл. визначило 19 об'єктів, що потребують термінового ремонту, - АПУ

Керівництво Луганської обл. визначило 19 об'єктів, що потребують термінового ремонту, - АПУ Джерело фото:dyvys.in
Керівництво Луганської області визначило 19 потребують термінового відновлення об'єктів, постраждалих в результаті бойових дій.

Керівництво Луганської області визначило 19 потребують термінового відновлення об'єктів, постраждалих в результаті бойових дій. Про це заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, передає прес-служба глави держави.

За словами Зубка, всього в списку 19 закладів, серед яких дитячі садки, школи, установи охорони здоров'я Лисичанська, Сєвєродонецька, Новоайдарського, Станично-Луганського районів. Кожен з цих об'єктів закріплений за областю, яка відповідає за відновлення одного з них і надання гуманітарної допомоги мирному населенню.

"До цього процесу вже підключилися Черкаська область, яка відновила одну з шкіл Лисичанська, Миколаївська область, яка направила в області 50 тонн гуманітарного вантажу і взяла на відновлення соціальний об'єкт у Станично-Луганському районі. Завтра відбуває вантаж з Житомирської області, яка також взяла зобов'язання по відновленню загальноосвітньої школи. Гуманітарні вантажі вже готують Сумська та Волинська області, які також візьмуть на себе відновлення ряду інших об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Заступник глави АПУ зазначив, що проведення такої роботи в Луганській області є пілотним проектом. У перспективі - подальше відновлення всієї інфраструктури звільнених територій та всієї області, а також реалізація такої ініціативи в Донецькій області.