ua en ru

Керівництво ХТЗ вимагатиме від правоохоронців дати оцінку заявам екс-гендиректора Губіна

Керівництво ХТЗ вимагатиме від правоохоронців дати оцінку заявам екс-гендиректора Губіна

Керівництво Харківського тракторного заводу (ХТЗ) висловлює глибоку стурбованість публічними заявами колишнього генерального директора підприємства В.В.Губіна щодо протизаконної зміни керівництва і форми власності підприємства і заявленої перспективи його повернення на підприємство, де його ніхто не чекає, повідомляє прес-служба підприємства.

В офіційному повідомленні міститься нагадування про те, що "діяльність В.В.Губіна на керівній посаді призвела до багатомільйонних збитків, а подальша підривна робота по дестабілізації ситуації навколо підприємства – до більш, ніж 4-місячної зупинки виробництва та неможливості виплатити зарплату 2500 співробітників".


Проте, вважають на ХТЗ, найбільш тривожними сигналами станом на сьогоднішній день є "озвучені в публічних заявах В.В.Губіна наміри повністю збігаються із загальним вектором подій, що відбуваються останнім часом на ХТЗ і навколо нього".

У заяві, зокрема, висловлюється переконання в існуванні "плану Губіна": "По суті, оприлюднений ним план дій передбачає зміну суб'єкта корпоративного контролю над АТ "Харківський тракторний завод" за допомогою процедури банкрутства заводу і використання таких інструментів, як: використання адмінресурсу Службою безпеки України, Державною виконавчою службою, Державною службою фіскальної, Господарським судом Харківської області (а також судами апеляційної та касаційної інстанцій) судами загальної юрисдикції; підбір і призначення узгодженого арбітражного керуючого; затвердження і реалізацію плану дій арбітражного керуючого; "захід" на підприємство; призначення узгоджених помічників арбітражного керуючого, у тому числі самого В.В.Губіна, для здійснення фактичного управління ХТЗ; здійснення превентивних заходів у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності осіб, що перешкоджають реалізації означеного "плану Губіна".

Враховуючи вищевикладене, керівництво ХТЗ планує звернутися до правоохоронців для перевірки оприлюдненої Губіним інформації: "Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги явно шкідливий і протиправний характер "плану Губіна", АТ "ХТЗ" планує звернутися з відповідною заявою до компетентних правоохоронних органів для перевірки інформації, наведеної у заяві колишнього керівника підприємства, і її належної правової оцінки. Ті дії, які вже зроблені громадянином В.В.Губіним або за його участю по відношенню до ХТЗ ми кваліфікуємо як відверто ворожі, оскільки ними фінансовому і виробничому потенціалу підприємства було завдано практично непоправної шкоди. В даний час керівництво та інвестор ХТЗ докладають всіх зусиль для того, щоб заповнити втрати і вдихнути нове життя у виробництво, в тому числі за рахунок залучення західних інвесторів і партнерів. Однак якщо атаки на підприємство будуть продовжуватися, плани з порятунку заводу навряд чи вдасться втілити в життя – по суті, і на запуск виробництва, і на відродження підприємства буде поставлено хрест. І у акціонерів не залишиться іншого виходу, крім як стягувати збитки з винних".

Як повідомлялося раніше, група DCH стала інвестором Харківського тракторного заводу в кінці квітня 2016 р. За минулий час, за даними прес-служби ХТЗ, вдалося домогтися розблокування діяльності підприємства і прийняття плану його оздоровлення, була повністю виплачена заборгованість по заробітній платі (яка виникла через простоювання підприємство) в розмірі понад 20 млн грн, розроблено фінансову модель відродження виробництва. Крім того, групою DCH відкрита кредитна лінія для ХТЗ у розмірі 400 млн грн, в рамках якої буде здійснюватися фінансування діяльності підприємства.