ua en ru

Держприкордонслужба заявляє про готовність до перевірок щодо проекту "Стіна"

Держприкордонслужба заявляє про готовність до перевірок щодо проекту "Стіна" Фото: Віктор Назаренко

У ДПСУ також заявили про готовність до міжнародного аудиту

Державна прикордонна служба України готова до перевірок щодо проекту "Стіна", в тому числі і до міжнародного аудиту. Про це заявив глава ДПСУ Віктор Назаренко, повідомляє прес-служба відомства.

"Багаточисельні перевірки проводили і Нацполіція, і НАБУ і інші структури. Ми відкриті для перевірок. Якщо є проблеми в конкретних людей, які будували і щось не будували на якійсь конкретній ділянці, то вони повинні за це відповідати. Тому я вважаю, що чим більше перевірок тим краще. До речі ми відкриті і до міжнародних аудитів. Ми готові показати здобутки і усунути ті недоліки, які є", - наголосив Віктор Назаренко.

Крім того, Назаренко додав, що проект "Стіна" дуже важливий як для України і Європи, так і світу. За його словами, вперше Україна почала створення інтелектуального кордону на східній ділянці, а не на заході. На сьогоднішній день вже облаштовано 230 км кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проект з облаштування державного кордону "Стіна" в 2016 році профінансовано лише на 5% з 30% запланованих.