ua en ru

Керівництво Bank of America спростувало чутки про поглинання банку з боку J.P.Morgan

Керівництво найбільшого в США банку Bank of America спростувало головну тему цього тижня - чутки про поглинання банку з боку J.P.Morgan, що з'явилися відразу в декількох блогах. Протягом тижня можливе об'єднання двох великих гравців хвилювало розуми трейдерів. Повідомлялося, що угоду підтримає уряд, що має намір дати J.P.Morgan 100 млрд дол. на фінансування поглинання.

Проте в Bank of America цю інформацію назвали "безпідставною", так само як і інформацію про необхідність докапіталізації банку на 200 млрд дол., передає Associated Press.

Поширенню чуток про можливе поглинання BofA з боку J.P.Morgan сприяла ціла низка чинників. Так, з початку року акції банку падали швидше ринку: за минулий період вони подешевшали вдвічі, у результаті чого капіталізація скоротилася на десятки мільярдів доларів. Справи ускладнювалися і багатомільярдними урегулюваннями, і новими позовами (наприклад, AIG, що вимагає від банку 10 млрд дол.). На цьому тлі відомий аналітик Генрі Блоджет висловив думку, що банку необхідно залучити додатковий капітал у розмірі 200 млрд дол., щоб підтримати свою стійкість.

Незабаром після цього J.P.Morgan в аналітичній записці зауважив, що залучення капіталу з боку Bank of America є все більш неминучим на тлі труднощів банку, випробуваних в іпотечній сфері. "Фондові та кредитні ринки все чітко дають зрозуміти, що банку необхідно вирішити свої проблеми з капіталом і іпотекою. Ми вважаємо, що менеджменту стає все важче ігнорувати ці настрої. З нашої точки зору, все це підвищує ймовірність позитивних подій для кредитного положення компанії, наприклад, залучення капіталу", - відзначали аналітики J.P.Morgan.

Тим часом керівництво BofA рішуче відкидає необхідність докапіталізації, стверджуючи, що банк цілком здатний впоратися з ситуацією і без додаткової емісії акцій.

Bank of America - найбільший банк в Сполучених Штатах Америки: посідає перше місце за розміром активів (2,276 трлн дол. за станом на 31 березня 2011 р.) і розміру депозитів (близько 1 трлн дол.). У США банк обслуговує близько 57 млн клієнтів. Крім того, Bank of America має в своєму розпорядженні мережу дочірніх банків і підрозділів більш ніж в 40 країнах. Станом на початок 2011 р. штат банку становив 280 тис. співробітників.
Основним профілем банку є інвестиційно-банківська діяльність, робота на фондових ринках, регулювання грошових операцій на світовому ринку, операції на товарній і валютній біржах. Крім того, банк займається фінансовими консультаціями юридичних осіб, інвесторів, фінансових інститутів і державних організацій по всьому світу.