ua en ru

Керівник S.Group: прокуратура проводить незаконні обшуки наших підприємств за замовленням АТБ

Керівник S.Group: прокуратура проводить незаконні обшуки наших підприємств за замовленням АТБ

Прокуратура Дніпропетровської області проводить незаконні обшуки центрального офісу групи компаній S.Group в Дніпропетровську і виробничих потужностей підприємства м. Синельникове Дніпропетровської області. Про це повідомив голова ради директорів S.Group Дмитро Рибалка.

За його словами, "сьогодні вранці озброєні представники міліції та прокуратури вторглися в центральний офіс групи компаній по проспекту Кірова в Дніпропетровську, а також заблокували роботу виробничих ліній підприємств групи в Синельниковому".

Керівник S.Group: прокуратура проводить незаконні обшуки наших підприємств за замовленням АТБ

"На доказ правомірності своїх дій, силовики надали постанову суду, з якого випливає, що підставою для обшуку є слідство за епізодами нібито ухилення від сплати податків в 2012 - 2013 рр. Проте ми знаємо, що ці справи були інспіровані корпорацією "АТБ" ще в кінці 2013 року, коли її керівництво користувалося підтримкою силових структур часів Януковича і ключовим завданням було знищити підприємства нашої компанії. Сьогодні історія повторюється, ми знову повертаємося до часів Януковича", - повідомив Рибалка.

За його словами, "після Революції Гідності інспіровані "АТБ" справи проти компанії розпалися за відсутністю складу злочину і доказів несплати податків".

"Сьогодні реанімація цих справ - це частина великої кампанії по тиску "АТБ" на нас і на суди, які розглядають справу про борг "АТБ" перед нашими підприємствами на суму близько 110 млн грн. Справа зараз перебуває в апеляції, суд першої інстанції визнав правоту підприємств S. Group і борги "АТБ" за поставлену продукцію", - повідомив він.

Він також додав, що доказом неправомірності й надуманості обшуків є той факт, що "самі податківці не захотіли брати участь у силовому захопленні будівель центрального офісу та виробничих потужностей S. Group, а передоручили цю задачу міліції і прокуратурі".

За словами Рибалка, підприємства групи S. Group раніше звернулися до народних депутатів з проханням не допустити незаконних дій правоохоронних органів і сприяти об'єктивному розслідуванню кримінальних проваджень, а також забезпечити справедливий розгляд у судах справи про борги компанії.

"Ми маємо намір також оскаржити дії прокуратури в суді і закликаємо правоохоронні органи не ставати об'єктом маніпуляцій комерційних структур, зокрема, корпорації "АТБ", керівництво якої намагається знищити нашу компанію силовими методами, позбавивши засобів до існування багатотисячні колективи та їхні сім'ї", - додав Рибалка.