ua en ru

Рухані заявив Макрону, що зробить все, щоб залишитися в ядерній угоді, - AFP

Рухані заявив Макрону, що зробить все, щоб залишитися в ядерній угоді, - AFP Фото: Президент Ірану Хасан Рууханф

Президенти двох країн домовилися створити "робочі групи" ЄС та Ірану

Президент Ірану Хасан Руханф у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що "зробить все, щоб залишитися в угоді щодо ядерної програми Тегерана". Про це повідомляє Agence France-Presse (AFP).

Разом з тим, президенти двох країн домовилися "невідкладно" створити "робочі групи" ЄС та Ірану щодо питання надання гарантій щодо продовження роботи європейських компаній з Іраном.

Раніше Франція повідомила про те, що Макрон під час розмови з Рухані заявив про намір Парижа продовжувати дотримання ядерної угоди з Тегераном.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в разі виходу Сполучених Штатів Америки (США) з ядерної угоди з Іраном може виникнути загроза ядерної війни.

У той же час, президент Ірану Хасан Рухани заявив, що в разі розірвання угоди Сполучені Штати "будуть шкодувати про це, як ніколи раніше в історії".

Раніше глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф заявив, що країна не буде вести переговори з США про зміну ядерної угоди 2015 року. Також генсек ООН Антоніу Гутерріш зазначив, що президент США Дональд Трамп не повинен відмовлятися від ядерної угоди з Іраном, поки для неї немає гідної альтернативи.