ua en ru

"Рух за реформи" пов'язує напади на розповсюджувачів преси з критикою київської влади

Невідомі молоді люди спортивної статури напали на розповсюджувачів газети "Київський Носоріг". Про це повідомив представник громадської організації "Рух за реформи" Костянтин Берест.

"Нападники використовували погрози, моральний тиск і навіть фізичний тиск, щоб відібрати і знищити частину тиражу", - пояснив Берест.

Він пов'язує такі дії з гострою критикою господарської діяльності, а точніше - бездіяльності, як мера Києва, його нової команди в КМДА, так і депутатів Київради.

За словами представника організації, під час поширення третього номера сталося кілька резонансних інцидентів, які, на його думку, проходили під прикриттям силовиків.

"Всі випуски газети "Рух за реформи" присвячені київській тематиці, аналізу економічної діяльності міської влади. Критика, очевидно, викликає роздратування мера Кличка та його нової-старої команди", - заявив Берест.

Він, зокрема, поінформував журналістів про те, що днями під час поширення третього номера газети біля станції метро "Харківська" близько 10 "тітушок" оточили двох дівчат-розповсюджувачів і з допомогою погроз намагалися деморалізувати їх і відібрати частину тиражу газети.

"Нам відомі номери "Газелі" з синім брезентом - АВ0821ВВ, в яку завантажили незаконно конфісковані пачки, і номер малинового "Хюндая" - ВК4484АТ, куди заскочив ватажок "тітушок". Характерно, що поряд з інцидентом в метрах 15 перебував міліцейський патруль, який абсолютно не втручався в те, що відбувається", - розповів Берест.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві демонтували розміщені "Рухом за реформи" борди, а потім за допомогою силовиків почали вилучати їх буклети в київському метро. Знята зовнішня реклама і буклет в змістовній частині інформували про досягнення столичної влади в плані ремонту доріг, збільшення тарифів, боротьби із зростанням цін, падіння рівня життя киян і зростання безробіття.

Нагадаємо, що 27 травня цього року на станціях київського метро, де активісти другий день роздавали буклет ГО "Рух за реформи", відбулося масове вилучення друкованої продукції невідомими людьми.