ua en ru

Рубль упав до лютневого мінімуму до долара і євро

Рубль упав до лютневого мінімуму до долара і євро Фото: Рубль упав до лютневого мінімуму до долара і євро

На російську валюту продовжує впливати дешевіння нафти

Російський рубль на початку торгів на Московській біржі впав до долара і євро до мінімумів з лютого. Про це повідомляє РБК.

Долар відкрився на позначці 65,41 руб. і продовжив посилення, досягнувши на максимумі рівня 65,72 руб. Таким чином, курс американської валюти перевищив рівень попередніх торгів більш ніж на 70 коп. Станом на 11:30 за київським часом американська валюта торгувалася на рівні 65,6 руб./дол.

Одночасно з цим зріс курс європейської валюти, який досяг на відкритті максимуму в 72,8 руб./євро, що на 60 коп вище рівня попереднього закриття.

Станом на 11:30 за київським часом євро торгувався на рівні 72,7 руб/євро.

Обидві валюти оновили максимуми з лютого. Тоді, як випливає з даних біржі, американська валюта піднімалася до 65,06 руб./дол. З початку року долар досягав максимального значення в січні - до 68,25 руб./дол., євро в січні коштував на рівні 75,8 руб./євро.

За словами експертів, на курс російської валюти впливає ціна нафти, яка продовжує знижуватися.

"Погіршення обстановки на ринку енергоносіїв може зробити деякий тиск і на курс рубля, можливі спроби закріплення вище рівня 65 по парі долар - рубль", - заявив провідний аналітик інвестиційної групи "Олма" Антон Старцев.

Раніше повідомлялося, що 15 серпня офіційний курс євро виріс на 1,2175 руб. - З 15 серпня 2015 р. він встановлений ЦБ на рівні 72,365 руб. Це найвищий показник за останні шість місяців, в попередній раз вище цієї позначки курс євро піднімався 14 лютого 2015 р.

Нагадаємо, сьогодні, 17 серпня, в ході торгів на біржі ICE вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою у вересні 2015 р. опустилася нижче 49 дол. за барель.