ua en ru

Рубль наблизився до 4,5-місячного мінімуму через ситуацію з Україною

Російський рубль дешевшає на торгах середовища, наблизившись до 4,5-місячного мінімуму через військового конфлікту на сході України й оцінки можливої участі там Росії.

Російський рубль дешевшає на торгах середовища, наблизившись до 4,5-місячного мінімуму через військового конфлікту на сході України й оцінки можливої участі там Росії, що провокує інвесторів на розпродаж ризикованих активів на користь долара США, який, у свою чергу, був підтриманий на світових ринках сильної американською статистикою, передає Reuters.

Точкові продажу експортерами подорожчання долара, за словами учасників ринку, пригальмовують ослаблення рубля в умовах тонкого малоліквідного річного ринку.

Зазначимо, що валюта США досягла сьогодні позначки 36,24 рубля вперше з останньої декади березня. До 13:30 долар розрахунками "завтра" оцінювався в 36,23 рубля, що на 16 копійок вище від закриття вівторка. Євро до цього часу виріс на 15 копійок до 48,40, і єдина валюта торгується поблизу максимумів з початку травня.

Долар отримав підтримку ще напередодні від сильної американської макроекономічної статистики, яка відобразила зростання сектора послуг і виробничих замовлень вище прогнозів, що може вказувати на прискорення економічного зростання у США в третьому кварталі і в кінцевому підсумку здатне змусити ФРС переглянути терміни підвищення процентних ставок. У свою чергу, євро знизився після виходу сьогоднішніх даних про різке зниження промислових замовлень в Німеччині.

Тиск на рубль, як і на інші валюти-аналоги, у чому провокується повідомленнями про зростання ескалації насильства на сході України, де бойові дії ведуться в безпосередній близькості від найбільших міст регіону, Донецька та Луганська. Також додала нервозності інформація про збільшення чисельності російських військ на кордоні з проблемними українськими регіонами.