ua en ru

Розенко: у разі зниження ЄСВ до 20% дефіцит фондів соцстрахування сягне понад 130 млрд грн

Розенко: у разі зниження ЄСВ до 20% дефіцит фондів соцстрахування сягне понад 130 млрд грн Фото: міністр соціальної політики України Павло Розенко

За словами міністра, у 2015 р. дефіцитним був лише Пенсійний фонд

У разі зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) при проведенні податкової реформи до 20% дефіцит Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування (об'єднаного) та Фонду соціального страхування на випадок безробіття сягне понад 130 мільярдів гривень. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба Мінсоцполітики.

За його словами, якщо в цьому році, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, дефіцитним був лише Пенсійний фонд, то у разі схвалення податкової реформи, у якій буде передбачене зниження ЄСВ до 20%, дефіцитними стануть усі фонди соціального страхування.

"Дефіцит Пенсійного фонду зросте до 120 млрд грн, дефіцит Фонду соціального страхування (об'єднаних Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності) становитиме 9 млрд 370 млн грн, Фонду соціального страхування на випадок безробіття - 5 млрд 673 млн грн", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з міліцією та прокуратурою викрила корупційний механізм у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.