ua en ru

Розенко доручив спростити механізм обліку внутрішньо переміщених осіб

Розенко доручив спростити механізм обліку внутрішньо переміщених осіб Фото: Розенко доручив спростити механізм обліку внутрішньо переміщених осіб

Обговорювалося питання передачі повноважень щодо обліку ВПО місцевим органам влади

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив спростити механізм обліку внутрішньо переміщених осіб, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Внаслідок порушення термінів продовження дії довідок ВПО місцевими управліннями Державної міграційної служби виникла критична ситуація, коли переселенці не можуть вчасно отримати належні їм соціальні виплати. Необхідно терміново виправити цю ситуацію і знайти той механізм, який у найкоротші терміни спростить процедуру обліку внутрішньо переміщених осіб", - зазначив міністр на нараді щодо спрощення обліку внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, обговорювалося питання передачі повноважень щодо обліку ВПО місцевим органам влади та приведення всіх нормативно-правових актів у відповідність до закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

Так, до внесення відповідних змін до нормативно-правових актів, Розенко доручив Державній міграційній службі та її територіальним підрозділам забезпечити неухильне виконання постанови Кабміну №509, згідно з якою ДМС зобов’язана ставити відповідні штампи на довідках переселенців.


Віце-прем’єр також доручив посилити контроль за використанням бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат переселенцям.

"Перед нами два головних завдання - не допустити перетікання коштів держбюджету на окуповані території і забезпечити права, своєчасну виплату пенсій і соцдопомог тим людям, які переїхали на постійне місце проживання на підконтрольну українській владі територію", - підкреслив Розенко.

Нагадаємо, Німеччина передасть два мільйони євро Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) для гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам і іншим постраждалих на сході України.