ua en ru

Розенко назвав умови для прозорого доступу ліків на український ринок

Розенко назвав умови для прозорого доступу ліків на український ринок Фото: Павло Розенко

Програма передачі ліків у регіони виконана на 60%

Для забезпечення більш прозорого і якісного доступу ліків на український ринок мають бути внесені зміни до 25 нормативних актів Кабінету міністрів України (КМУ) та міністерства охорони здоров'я (МОЗ). Про це сьогодні під час брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні для того, щоб забезпечити більш прозорий і якісний доступ ліків на український ринок МОЗу треба внести приблизно зміни до 25 нормативних актів КМУ і МОЗу. Ми якнайшвидше чекаємо завершення цієї роботи для того, щоб українці могли отримати якісні ліки за прийнятною доступною ціною", - заявив Розенко.

Віце-прем'єр зазначив, що потребує вирішення також питання закупівлі за державні кошти вакцин і лікарських засобів, які були передані на міжнародні закупівлі.


"Як ви знаєте, цей процес почався у 2015 році, але на сьогоднішній день у повному обсязі тендерні закупівлі хоч і були здійснені, але вакцини і лікарські засоби у повному обсязі у регіони не поступили", - нагадав Розенко.

За його словами, на сьогоднішній день біля 60% контрактів укладено і понад 60% ліків та вакцин вже знаходяться в областях. Ще два місяці тому відповідна програма була виконана лише на 8-10%.

Нагадаємо, Розенко заявив, що МОЗ має якомога швидше підготувати спеціальне засідання уряду, присвячене цілісній комплексній системі реформування системи охорони здоров'я.