ua en ru

"Рівнегаз" завершив 2016 рік зі збитками в 11,5 млн гривень

"Рівнегаз" завершив 2016 рік зі збитками в 11,5 млн гривень "Рівнегаз" завершив 2016 рік зі збитками в 11,5 млн гривень

11 квітня відбулися чергові збори акціонерів ПАТ "Рівнегаз"

ПАТ "Рівнегаз" завершив 2016 рік зі збитками в 11,5 млн гривень. Про це стало відомо 11 квітня в ході чергових зборів акціонерів ПАТ "Рівнегаз", на яких затвердили річний звіт і баланс компанії за минулий рік, а також напрями подальшого розвитку, повідомляє прес-служба "Рівнегазу".

На думку акціонерів, в умовах зростання заборгованості населення за газ і зношеності газових мереж, компанія повинна зосередити роботу на поліпшенні рівня розрахунків і обслуговування газорозподільної системи регіону.

Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2016 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс. Так, у 2016 році чистий збиток компанії склав 11,5 млн грн, при цьому збитки "Рівнегазу" в 2015 році склав 83 млн грн. Такі фінансові показники пов'язані з тим, що тарифна виручка компанії залежить від обсягів споживання блакитного палива, заявили в компанії.

Основний приріст у споживанні відбувся серед побутових споживачів і тільки за рахунок діючої системи субсидії. Це означає, що 40% коштів, які підприємство отримує за послуги розподілу газу від населення, складають грошові надходження, а всього лише паперові взаєморозрахунки, за які неможливо закупити матеріали, паливо або обладнання, заявили в прес-службі.

"Незважаючи на складне економічне становище, "Рівнегаз" виконав всі взяті на себе зобов'язання з обслуговування газотранспортної системи області. У 2016 році компанія інвестувала 32,4 млн грн на підтримку робочого стану газових мереж. Основними напрямками інвестування були заміну та капремонт газопроводів, а також встановлення безкоштовних лічильників газу для населення", - розповів технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.