ua en ru

"Рівнегаз" за півроку повірив понад 10 тис. газових лічильників

"Рівнегаз" за півроку повірив понад 10 тис. газових лічильників

Фахівці виявили 23 факти самовільного втручання в роботу приладів обліку газу

За шість місяців 2017 року фахівці ПАТ "Рівнегаз" спільно з ДП "Рівнестандартметрологія" провели безкоштовну перевірку 10,1 тисяч газових лічильників у споживачів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Щодня фахівці ПАТ "Рівнегаз" обстежують близько 100 приладів обліку газу. За півроку з 10,1 тис. повірених лічильників непридатними до подальшої експлуатації визнано 1,2 тис. шт.

Серед основних причин - зношеність механізмів лічильника за час його експлуатації, що впливає на коректність подальшого вимірювання об'єму спожитого газу, а також порушення споживачами умов експлуатації.

"Законодавство також передбачає проведення позачергової повірки. Вона здійснюється або за ініціативою споживача, або газової компанії, якщо є підозри про втручання в роботу приладу. У першому випадку витрати, пов'язані з повіркою приладу, оплачує споживач. У другому - якщо факт втручання доведений, - повірка теж оплачується споживачем, якщо не підтвердиться за рахунок газової компанії", - розповів головний метролог ПАТ "Рівнегаз" Олексій Тарасюта.

За півроку, під час проведення повірки, фахівці виявили 23 факти самовільного втручання в роботу приладів обліку газу з метою зменшення його показань.