ua en ru

"Рівнегаз" в 2017 зафіксував 28 випадків пошкодження споживачами лічильників газу

"Рівнегаз" в 2017 зафіксував 28 випадків пошкодження споживачами лічильників газу "Рівнегаз" в 2017 зафіксував 28 випадків пошкодження споживачами лічильників газу

У компанії відзначили, що порушення роботи лічильника важко замаскувати

З початку 2017 року фахівці ПАТ "Рівнегаз" виявили 28 випадків пошкодження споживачами лічильників газу для зменшення їх показань. За крадіжку газу порушників були нараховані штрафи в 40 тис. грн за завдані державі збитки, повідомляє прес-служба компанії.

Факти втручання в роботу лічильника фіксують фахівці компанії спільно з представниками ДП "Рівнестандартметрологія" під час проведення чергової або позачергової повірки приладу.

"Порушення роботи лічильника важко замаскувати. Адже їх легко розпізнати, по-перше, при наявності характерних механічних пошкоджень на відліковому механізмі і пломбах. По-друге, за підробленими пломбами, якими намагаються замінити пошкоджені оригінальні пломби", - зазначає головний метролог ПАТ "Рівнегаз" Олексій Тарасюта.

Після зафіксованого факту втручання у роботу лічильника споживач зобов'язаний сплатити нанесену державі шкоду за незаконне використання блакитного палива.

"Уповільнення роботи лічильника є одним з найпоширеніших способів крадіжок газу. На жаль, споживачі піддаються сумнівній рекламі "диво-магнітів", і в результаті платять чималі суми штрафів. Адже лічильник сконструйований таким чином, що при будь-яких втручаннях на ньому залишаються сліди, які легко виявляють під час проведення експертизи", - говорить комерційний директор ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.

Він також зазначив, що втручання в роботу лічильника не тільки завдає фінансового збитку державі, але ставить під загрозу безпеку оточуючих.