ua en ru

У Рівненській області вже зареєстровано 1600 фактів незаконного видобутку бурштину

У Рівненській області вже зареєстровано 1600 фактів незаконного видобутку бурштину Фото: "копачі" бурштину (скріншот із відео youtube.com-radiosvoboda.org)

Також встановлено 140 причетних до незаконного видобутку осіб

У Рівненській області правоохоронці загалом уже зареєстрували 1600 фактів незаконного видобутку бурштину-сирцю. Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії України (НГУ).

Зазначено, що військовослужбовці військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії спільно з поліцією продовжують виконувати завдання щодо недопущення незаконного видобутку бурштину-сирцю в Рівненській області.

Зокрема нацгвардійці несуть службу в Сарненському та Зарічненському районах області. А основне завдання їхнє - недопущення порушників до місць незаконного видобутку, здійснення патрулювання території та проведення роз’яснювальної роботи з місцевим населенням.

"За результатами спільної роботи нацгвардійців та працівників поліції з початку роботи оперативного штабу зареєстровано 1600 фактів незаконного видобутку бурштину-сирцю. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 975 відомостей. Встановлено 140 причетних до незаконного видобутку осіб", - йдеться в повідомленні.

У НГУ також відзвітували, що за результатами роботи з незаконного обігу вже вилучено 992,587 кілограм бурштину-сирцю, 187 мотопомп та 88 транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що соцмережі шокували масштаби видобутку бурштину в Рівненській області.