ua en ru

У Рівненській області зафіксовано спалах АЧС

У Рівненській області зафіксовано спалах АЧС Фото: АЧС (PRIME.MD)

У Здолбунівському районі зареєстрували захворювання і смерть свиней

У Рівненській області зафіксовано спалах африканської чуми свиней (АЧС). Про це зазначається в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"В особистих підсобних господарствах в селі Цурков Здолбунівського району Рівненської області, були зареєстровані захворювання і загибель свиней", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, при дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в місті Київ 3 червня 2017 року встановлено діагноз - АЧС.

Так, з метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху АЧС 3 червня 2017 року було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Здолбунівській районній держадміністрації, рішенням якої затверджено план по ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Повідомляється, що в осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Полтавській і Черкаській областях зафіксовані спалахи африканської чуми свиней в травні 2017 року.