ua en ru

У Рівненській області зафіксовано спалах АЧС

У Рівненській області зафіксовано спалах АЧС Фото: свині

Африканська чума свиней зареєстрована в селі Городок

В особистому підсобному господарстві жителя села Городок Володимерецького району Рівненської області були зареєстровані захворювання і загибель свиней від африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"19 квітня 2017 року в особистому підсобному господарстві громадянина, що проживає в с. Городок, були зареєстровані захворювання і загибель свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в місті Київ 20 квітня 2017 встановлено діагноз - АЧС (звіт про результати дослідження № 002635 п. м. / 17 від 20.04.2017)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху АЧС 21 квітня 2017 року провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Володимирецької районної державної адміністрації, рішенням якої затверджено план по ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду

В даний момент в осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мисливських угіддях ТОВ МТ "Південь" Кармелюковского мисливського господарства Балтського району Одеської області зареєстрували вірус АЧС в біоматеріалах дикого кабана.