ua en ru

У Рівненській області затримано всіх директорів лісгоспів, - Аваков

У Рівненській області затримано всіх директорів лісгоспів, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Також затримано в. о. начальника й екс-керівника облуправління лісового й мисливського господарства

У Рівненській області затримано всіх директорів лісових господарств через незаконну вирубку лісу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Facebook.

За його словами, співробітники Управління захисту економіки Національної поліції спільно з Військовою прокуратурою провели спецоперацію з викорінення корупційної складової в лісгоспах від нижчої ланки до верхівки.

"Щоб спокійно працювати "по закону", директори лісгоспів заносили керівництву десятки тисяч євро. А ті, своєю чергою, домовлялися з контролюючими службами про позитивний результат їхніх перевірок. Сьогодні, 5 березня, затримали в. о. начальника й екс-керівника Управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспів, які "сумлінно" працювали навіть у вихідні", - доповів Аваков.

ЛЕС РУБЯТ - БАКСЫ ЛЕТЯТ.. И АРЕСТЫ ВСЕХ ДИРЕКТОРОВ ЛЕСХОЗОВ Ровенской обл. 10 задержанных в "Лесном деле". Сотрудники ...

Опубліковано Arsen Avakov 5 березень 2017 р.

Він також підкреслив, що колишній керівник пішов зі своєї посади місяць тому, а його "справу" продовжив новопризначений начальник.

"15 тисяч євро і 5 тисяч доларів привезли директори лісгоспів керівництву управління. Вказану суму повинні були передати перевіряючим із Держлісагентства за приховування виявлених порушень. Корупція у класичному вигляді, якісно задокументовані і ті, хто брав, і ті, хто давав", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада в п'ять разів підняла штрафи за підпал і забруднення лісу в Україні.