ua en ru

У Рівненській області затримали екс-правоохоронця, що входив до складу ОЗГ з продажу наркотиків

У Рівненській області затримали екс-правоохоронця, що входив до складу ОЗГ з продажу наркотиків Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

ОЗГ організував 34-річний мешканець Рівного

У Рівненській області затримали екс-правоохоронця, що входив до складу організованої злочинної групи з продажу наркотиків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що на території міста Дубровиця діє ОЗГ, яка займається виробництвом та збутом наркотичних засобів.

"Місцеву наркомафію організував 34-річний мешканець Рівного, судимий за ст. 115 КК (Умисне вбивство) України. В найближчі соратники колишній в’язень взяв собі 29-річного жителя Дубровиці - в минулому працівника місцевого райвідділу міліції", - йдеться у повідомленні.

Екс-правоохоронець займався прикриттям злочинної діяльності ОЗГ, облаштуванням місць виробництва та збуту наркотиків, а також - пошуком клієнтів.

За вказаним фактом було порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Отримавши ухвали суду, правоохоронці провели 14 обшуків за місцем мешкання та можливого перебування фігурантів ОЗГ. У ході обшуків було вилучено метамфетамін, марихуану та таблетки "Циррус" - вартість яких становить 1 мільйон 580 тисяч гривень. Також вилучено зброю, грошові кошти, бурштин, фосфор червоний та документи осіб, які є боржниками наркоділків.

"В порядку ст.208 КПК України організатора та колишнього міліціонера затримано. Після проведення низки експертиз та встановлення всіх обставин і осіб, причетних до діяльності ОЗГ, зловмисникам буде оголошено підозру та обрано міру запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

НА РІВНЕНЩИНІ КОЛИШНІЙ МІЛІЦІОНЕР ПЕРЕЙШОВ НА СТОРОНУ НАРКОМАФІЇ (ФОТО) ПРАЦІВНИКИ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПО...

Опубліковано Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України 21 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники затримали у міжнародному аеропорту "Бориспіль" росіянку, яка перевозила наркотики.