ua en ru

У Рівненській області на хабарі затримано чиновників виконавчої служби

У Рівненській області на хабарі затримано чиновників виконавчої служби Фото: момент затримання чиновниці

У службовому кабінеті вони вимагали та одержали неправомірну вигоду - 9 тисяч грн

Правоохоронці затримали на хабарництві керівника та працівника відділу державної виконавчої служби одного з районів Рівненської області. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

"Працівники управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції спільно з працівниками обласної прокуратури у результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій викрили 34-річну керівницю Державної виконавчої служби одного з районів Рівненщини та її 55-річного підлеглого, які у службовому кабінеті вимагали та одержали неправомірну вигоду - 9 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.


Зазначено, що державні працівники за отриманий хабар обіцяли закрити виконавче провадження, зняти арешт із майна боржника та звільнити від сплати виконавчого збору у розмірі 28 тисяч гривень.

Під час огляду речей працівника відділу правоохоронці виявили 9 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі встановлюються інші факти злочинної діяльності цих осіб.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією викрили на хабарництві голову однієї з районних державних адміністрацій Полтавської області.