ua en ru

У Рівненській області вилучено майже півтонни бурштину

У Рівненській області вилучено майже півтонни бурштину Фото: у Рівненській області затримали чергових видобувачів бурштину

Незаконно видобутий бурштин контрабандою переправляли до Польщі

У Рівненській області Прокуратура Київської області спільно з Нацполіцією викрили групу осіб, які організували незаконну схему видобутку бурштину, у яких під час обшуку було вилучено майже півтонни каміння. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками правоохоронних органів, під час проведення санкціонованих обшуків у Рівненській області, у рамках розслідування кримінального провадження, в житлових приміщеннях організаторів незаконної діяльності по видобутку та збуту бурштину виявила та вилучила майже півтонни "сонячного каміння", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними група осіб переправляла видобутий бурштин до Польщі.

altaltalt

Фото: вилучений у Рівненській області бурштин

Як повідомили у прокуратурі, зараз тривають невідкладні слідчі дії та встановлюється причетність інших осіб до зазначеної злочинної діяльності.

Нагадаємо, в Ємільчинському районі Житомирської області поліція затримала двох чоловіків, які незаконно видобували бурштин екскаваторами.