ua en ru

У Рівненській області дані про споживання газу повідомляють у 3 одиницях енергії

У Рівненській області дані про споживання газу повідомляють у 3 одиницях енергії У Рівненській області дані про споживання газу повідомляють у 3 одиницях енергії

"Рівнегаз" передає дані постачальнику газу

ПАТ "Рівнегаз" розробило маршрути, за якими природний газ доставляється до кожного споживача області, а також розрахував обсяг його споживання в трьох одиницях енергії - у кіловат-годинах (кВт / год), гігакалоріях (Гкал) і мегаджоулях (МДж). Відповідні дані компанія передає постачальнику газу зі спеціальними обов'язками для їх розміщення на рахунках побутових споживачів, повідомляє прес-служба "Рівнегазу".

У травні кожен споживач газу Рівненської області вперше отримав інформацію про газ у трьох одиницях, номер маршрута, по якому транспортується до споживача, а також дані про середньозважену вищу теплоту згорання по кожному з маршрутів. Такі нововведення дозволять простежити шлях, яким блакитне паливо поступає з магістрального газопроводу через розподільні мережі в ті чи інші населені пункти, дізнатися якої якості цей газ і порівняти його споживання з іншими видами енергоресурсів, пишуть в компанії.

"Тепер споживачі зможуть розрахувати, що вигідніше використовувати: газ, світло або альтернативні види палива. Наприклад, сьогодні 1 кіловат-година газу споживачам Рівненської області обходиться 0,66 грн. А 1 кіловат-годину електроенергії - 1,68 грн. Таким чином, будь-який споживач може побачити, що електроенергія буде коштувати в 2,5 рази дорожче", - розповів комерційний директор ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.

Щотижня фахівці ПАТ "Рівнегаз" проводять контрольні перевірки у власній лабораторії. Як свідчать результати експертиз, нижня теплота згоряння природного газу в Рівненській області не менше 8000 ккал, а це на 5% вище стандарту.

"Незважаючи на те, що якість газу не в компетенції компанії ми відстоюємо ідею, щоб кожен споживач отримував інформацію, звідки природний газ до нього надходить, який його маршрут прямування та якісні показники", - підкреслив Осницький.