ua en ru

Рівненська облрада вимагає зупинити транзит російських фур

Рівненська облрада вимагає зупинити транзит російських фур Фото: облрада звернулася до уряду, ВР і президента

Відповідне рішення облрада ухвалила 11 березня

Рівненська обласна рада звернулася до Кабінету міністрів, Верховної Ради та президента з вимогою заборонити транзит російських вантажів територією України. Відповідне рішення облрада ухвалила 11 березня, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Депутати переконані, що заборона транзиту вантажного транспорту держави-агресора має відбутися на державному рівні спеціальним рішення Кабміну.

"Перемогти ворога можна лише дієвими засобами, завдавши йому максимальних та еквівалентних втрат, у тому числі в економічній площині. Припинення транзиту транспорту - один із таких засобів, який послідовно та системно підриватиме російську економіку. І навпаки: кожна пропущена українськими дорогами російська фура - це фактично новий снаряд в українських бійців", - йдеться у зверненні.

"Саме тому ми вимагаємо від української влади припинити лобіювати інтереси олігархів та російських окупантів в Україні, не застосовувати практику подвійних стандартів щодо агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України", - зазначив депутат облради від "Свободи" Олексій Бучинський.

Нагадаємо, раніше Полтавська облрада затвердила звернення до Кабміну про недопущення транзиту російського вантажного транспорту територією України.