ua en ru

Росію не задовольняє запропонована Україною формула співпраці з МС, - Хорошковський

Росію не задовольняє запропонована Києвом формула співпраці з Митним союзом у форматі "3+1". Про це заявив перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський, повідомляє радіо "Свобода".

Перший віце-прем'єр наголосив, що під час засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства українська делегація на чолі з Президентом України Віктором Януковичем знову запропонувала формулу співпраці "3+1", яка на сьогодні "не набула серйозного публічного обговорення".

"Але ми все-таки вважаємо, що така ідея має право на життя і в рамках "3+1" ми готові проводити переговори", - зазначив Хорошковський.

Він також визнав, що Україна як країна, яка не є членом Митного союзу, в певному сенсі "економічно страждатиме, оскільки ці ринки будуть захищені".

Янукович та інші чільні українські урядовці раніше заявляли, що Україна не має наміру вступати в Митний союз під керівництвом Росії, але хотіла б співпраці з ним в особливому форматі "3+1".

Нагадаємо, раніше за неофіційною інформацією повідомлялося, що РФ відмовилася від ідеї членства України в ТС і готова обговорювати створення газового консорціуму.