ua en ru

Російський журналіст подав документи для висунення в президенти РФ

Російський журналіст подав документи для висунення в президенти РФ Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Олег Лур'є став третім самовисуванцем

Російський журналіст Олег Лур'є подав документи для висунення кандидатом в президенти країни. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, Лур'є став третім самовисуванцем, який представив документи в Центрвиборчком. В цей же день ЦВК прийняла документи для висунення від підприємця Сергія Полонського і опозиціонера Олексія Навального.

"Так. Протокол підписаний", - повідомив Лур'є журналістам у відповідь на питання, чи прийняв ЦВК його документи. Він показав протокол, що підтверджує прийом документів.

На уточнююче запитання журналіст підтвердив, що прийом його документів йшов паралельно з прийомом документів Навального.

Зазначимо, кандидат у президенти може бути висунутий партією або брати участь у виборах у порядку самовисування. Партія висуває кандидата на своєму з'їзді, а самовисуванцю для цього потрібно зібрати ініціативну групу виборців, в якій було б не менше 500 чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Центральну виборчу комісію Росії надійшли повідомлення про висунення в президенти чинного глави держави Володимира Путіна і ще 28 осіб.