ua en ru

Російський ювелір випустив обручку, за допомогою якої можна відзначати річниці весілля

Російський ювелір Володимир Маркін, засновник ювелірної лабораторії Markin, випустив обручку, з допомогою якої можна відзначати річниці весілля.

Кільце називається "Спіраль" і являє собою закриту з обох кінців і відкриту з зовнішньої сторони трубку з рожевого золота, в яку укладені темні кульки, виготовлені з нітриду кремнію. Цей матеріал - рід міцної кераміки, який, подібно золоту, не розчиняється в кислотах - азотної, сірчаної і соляної. Кожна кулька символізує один рік, прожитий у шлюбі: передбачається, що в чергову річницю весілля власник або власниця буде додавати по кульці з допомогою викрутки, що продається в комплекті з прикрасою.

Враховуючи, що тверді кульки з нітриду кремнію виходять в результаті випалу при температурі 1500-1700°C, вони якнайкраще символізують і труднощі, спільно пережиті подружжям, і неослабний жар їх взаємного почуття. Творець кільця оптимістично ставиться до шлюбним перспективам своїх клієнтів, докладаючи до кільця скляний флакон з кульками, яких достатньо для того, щоб відзначити діамантове весілля.