ua en ru

Російський політик Миронов заявив про готовність надавати ДНР не тільки гуманітарну допомогу

Російський політик, депутат Державної Думи РФ Сергій Миронов заявив про готовність його партії "Справедлива Росія" надавати самопроголошеній "Донецькій народній республіці" не тільки гуманітарну допомогу. Про це йдеться у зведенні інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України, повідомили в Українському кризовому медіацентрі.

"Російські політики першого ешелону не приховують своєї причетності до пособництва та фінансування терористичної діяльності. "Лідер партії "Справедлива Росія", депутат Держдуми РФ Сергій Миронов, виступаючи перед самозваними депутатами "ДНР", наголосив, що його партія готова надавати не тільки гуманітарну допомогу, але й "будь-яку іншу", очевидно натякаючи на нескінченний потік озброєння і військової техніки з Росії на Донбас. Лідер бойовиків Захарченко нагородив свого московського куратора так званим орденом Святого Архистратига Михаїла I ступеня", - зазначив полковник Андрій Лисенко під час сьогоднішнього брифінгу.

Нагадаємо, депутат Держдуми РФ Сергій Миронов відвідав Донецьк для участі в заходах ДНР наприкінці грудня.

Українське правосуддя оголосило Миронова в розшук на початку серпня. Проти нього, зокрема, було порушено кримінальну справу щодо фінансування сепаратистів на Донбасі.