ua en ru

Російський підполковник намагався через суд оскаржити переведення на Донбас

Російський підполковник намагався через суд оскаржити переведення на Донбас Фото: антитеррористичская операція на Донбасі

Грозненський гарнізонний військовий суд відмовив у задоволенні позову російському офіцерові

Українська розвідка встановила, що підполковник ЗС РФ Костянтин Канапляник намагався уникнути відрядження в Україну через суд. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, російський офіцер Костянтин Канапляник був відряджений згідно з наказом міністра оборони РФ від 22.02.2015 р. №0049 з посади заступника командира з повітрянодесантної підготовки окремого батальйону спеціального призначення 18 окремої мотострілкової бригади (ст. Калиновська, с. Ханкала, м.Грозний, Чечня, Росія) 58 армії (Владикавказ) Південного У ЗС РФ і в даний час перебуває на посаді командира окремого розвідувального батальйону (Донецьк, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного (Ростов-на-дону) У ВС РФ.


Однак, на відміну від більшості офіцерів російської армії, Канапляник намагався уникнути відрядження в Україну, в тои числі подавав судовий позов. Згідно з матеріалами Грозненського гарнізонного військового суду від 24 червня 2015 підполковник оскаржував законність переведення його на посаду старшого офіцера 2 управління (резервних формувань мотострілкових військ) 12 командування резерву (з вересня 2015 р. Центр територіальних військ, Новочеркаськ) Південного У ЗС РФ для подальшого відрядження в Україну.

Суд відмовив у задоволенні позову російського офіцера, що змусило Канапляника, під загрозою кримінальної відповідальності за невиконання наказу командування, погодитися з відрядженням, виконати злочинний наказ військово-політичного керівництва Росії і взяти участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України.

"Згідно з нормами українського законодавства, обставини при яких підполковник ЗС РФ Канапляник був змушений виконувати злочинні накази військово-політичного керівництва Росії будуть враховані, як пом'якшуючі при розгляді його справи військового злочинця", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованому Донбасі рибалки напали на російських військових-мародерів.