ua en ru

Російський мільярдер запропонував Конгресу співпрацю в розслідуванні втручання РФ у вибори в США, - NYT

Російський мільярдер запропонував Конгресу співпрацю в розслідуванні втручання РФ у вибори в США, - NYT Фото: Олег Деріпаска і його адвокати поки не прокоментували цю інформацію

В обмін на співпрацю з Конгресом Деріпаска запросив повний імунітет від можливого судового переслідування

Російський мільярдер Олег Деріпаска пропонував свою співпрацю комітетам обох палат американського Конгресу в справі про можливе втручання Росії у президентські вибори в США. Про це пише видання The New York Times з посиланням на свої джерела в Конгресі.

Згідно з повідомленням, в обмін на співпрацю з Конгресом Дервпаска запросив повний імунітет від можливого судового переслідування. Тим не менш, відзначає видання, Конгрес США відмовив йому. На думку американських парламентарів, імунітет може перешкодити федеральному розслідування.

Також повідомляється, що ФБР не планує викликати на допит Деріпаску в рамках розслідування можливого втручання Росії в американські президентські вибори.

Адвокати російського мільярдери поки ніяк не прокоментували дану інформацію.

Олег Деріпаска займає 23-ю позицію в російському рейтингу Forbes, його стан оцінюється в 5,3 млрд доларів.

Як повідомлялося раніше, в Білому домі планується створити спеціальний "оперативний штаб", який співпрацюватиме з Мін'юстом США з розслідування передбачуваних зв'язків президента США Дональда Трампа з Росією.

Після повернення Трампа з його першого закордонного турне, його команда поповниться "досвідченими професіоналами", зокрема, юристами і колишніми менеджерами його виборчої кампанії.

Нагадаємо, ФБР перевірить зятя Трампа по справі про зв'язки з РФ.