ua en ru

Російський мажоритарій компанії "Майстер Брок" скоротив свою частку акцій

Російський мажоритарій компанії "Майстер Брок" скоротив свою частку акцій Фото: Фондовий ринок готується до змін закону про ліцензування

Учасники фондового ринку готуються до вступу в силу змін до закону про ліцензування

Російський мажоритарний акціонер компанії "Майстер Брок", одного з найбільших гравців на українському фондовому ринку, зменшив свою частку в компанії. Про це пише Stockworld.

Компанія опублікувала інформацію про зміну частки істотних власників акцій. Два акціонера, фізособи - власники 55% і 25% акцій, зменшили свої частки в "Майстер Брок" до 9%. При цьому, у звітності компанії за I квартал 2015 р., власником контролького пакета акцій у 55% було фізособа з РФ.

В кінці місяця наберуть чинності зміни в Законі України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", які передбачають можливість анулювання ліцензій приватників фондового ринку, контроль над якими здійснюють акціонери з російським походженням. Профучасники фондового ринку України, поставлені під удар цим законом вживають термінових заходів. Раніше ПФТС, одна з найбільших українських бірж, заявляла про плани викупити свої цінні папери у російського власника "Московської біржі".

Нагадаємо, за даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) обсяг біржових контрактів з цінними паперами в січні - травні знизився на 3,34% - до 165,57 млрд. грн.