ua en ru

Російський "Лукойл" планує збільшити інвестиції в зарубіжні видобувні проекти в 2013 р. до 5-5,5 млрд дол

НК "Лукойл" планує збільшити інвестиції в зарубіжні видобувні проекти в 2013 р. до 5-5,5 млрд дол. Про це повідомив сьогодні президент ВАТ "Лукойл Оверсіз" (дочірнє підприємство "Лукойлу" по видобувних зарубіжних проектах) Андрій Кузяєв. За його словами, в поточному році інвестиції компанії в зарубіжні проекти складуть 3-3,5 млрд дол. Він пояснив, що ці цифри враховують інвестиції в іракські проекти і є попередніми.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Кузяєв на зустрічі з іракською делегацією повідомив, що інвестиції "Лукойлу" в іракські проекти в 2012 р. складуть 1 млрд дол., а в 2013 р. - 4 млрд дол. Ці інвестиції призначені тільки для проекту "Західна Курна-2", підкреслив Кузяєв, нагадавши, що компанія цього року виграла тендер на освоєння ще одного проекту в Іраку "Блок 10". Контракт за цим проектом поки не підписаний, обсяг інвестицій в нього "Лукойл" визначить після проведення відповідної оцінки.

"Луйкойл Оверсіз Холдинг Лтд." є 100-процентною дочірньою компанією НК "Лукойл", що представляє її інтереси у сфері міжнародного видобутку нафти і газу. Чистий прибуток компанії в 2011 р. склав близько 700 млн дол., виручка - близько 3 млрд дол.

Читайте також: Ірак оцінює інвестиції в свою нафтогазову галузь на середньострокову перспективу в обсязі більше 100 млрд дол