ua en ru

Російський корабель відкрив вогонь по турецькому судну

Російський корабель відкрив вогонь по турецькому судну Фото: сторожовий корабель "Сметливый"

У Міноборони РФ заявили, що турецьке судно наблизилося до російського корабля на 600 метрів

Російський сторожовий корабель "Сметливый", що знаходився в 22 кілометрах від строва Лемнос в Егейському морі, 13 грудня 2015 року відкрив "попереджувальний вогонь, щоб уникнути зіткнення з турецьким сейнером". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Росії.

"У 09:03 мск (08:03 за Києвом - ред.) вахтова служба корабля виявила на відстані близько 1 тис. метрів турецьке судно, що наближається СК "Сметливый", що стоїть на якорі з правого борту.

При зближенні турецького сейнера з російським сторожовим кораблем на відстань близько 600 метрів, у цілях недопущення зіткнення кораблів, по ходу руху турецького судна на відстані гарантованого непоражения, було застосовано вогнепальну зброю", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони РФ заявили, що відразу після цього турецьке судно різко змінило курс і не виходячи на контакт з російським екіпажем продовжило рух повз російського корабля на відстані 540 метрів.

У зв'язку з подією в Егейському морі інцидентом заступником міністра оборони РФ Анатолієм Антоновим в Міноборони Росії викликаний військовий аташе при посольстві Туреччини в Росії.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року Туреччина збила російський літак Су-24, який порушив повітряний простір країни.