ua en ru

Російський канал Russia Today відкриє філію в Ірландії, - Bloomberg

Російський канал Russia Today відкриє філію в Ірландії, - Bloomberg Фото: Russia Today

Таким чином, Росія хоче зруйнувати монополію англосаксонських ЗМІ" на світовому ринку новин

Російський телеканал RT планує відкрити філію в Ірландії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два інформованих джерела.

За даними співрозмовників агентства, один з керівників російського телеканалу вже зустрівся з представниками ірландського агентства по залученню іноземних інвестицій IDA, яке сприяє розширенню компанії.

RT планує найняти 12 англомовних кореспондентів для нового підрозділу.
Ще в 2013 р. Президент Росії Володимир Путін заявляв, що метою RT є "зруйнувати монополію англосаксонських ЗМІ" на світовому ринку новин.

У листопаді 2014 р. британський медиарегулятор звинуватив Russia Today в упередженості через висвітлення телеканалом анексії Криму до Росії. У бюлетені говорилося, що "RT надає інформацію з точки зору Росії, тим не менш, всі новини повинні бути представлені неупереджено".

RT є частиною зусиль Путіна по поширенню "м'якої сили Росії" і наміру забезпечити альтернативу британському і американському телерадіомовлення, пише видання.

Нагадаємо, в Росії можуть створити "патріотичний медіахолдинг" для забезпечення творчо-музичного ресурсу "для ідеологічних завдань, що стоять перед керівництвом країни в роботі з електоратом".