ua en ru

Російський фондовий ринок завершив тиждень відскоком після падіння

Російський фондовий ринок завершив останню торгову сесію цього тижня упевненим зростанням провідних індексів. Негативний вплив прийнятого 23 червня МЕА рішення викинути на ринок 60 млн бар. нафти з резервів знівельовано сьогодні новими зовнішніми чинниками. Так, інвестори частково заспокоїлися щодо проблем Греції, одержуючої все більше сигналів про вірогідний порятунок, а також вітали заяви влади КНР про перемогу над інфляцією в країні. Статистика ж із США уклалася в прогнози - як і очікувалося, оцінка ВВП була переглянута до 1,9% в I кварталі. Про це повідомляє РБК.
На цьому фоні інвестори почали проявляти апетит до ризикових активів, у тому числі і російських акцій. За підсумками торгів індекс ММВБ виріс на 1,62% - до 1633,99 пункту. Індекс РТС підтягся до відмітки 1857,04 пункту, що на 1,48% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав 1,52%, завершивши день на відмітці 11109,70 пункту.
Начальник відділу довірчого управління "Абсолют банку" Іван Фоменко зазначає, що за відсутності явного негативу і одночасно позитивному зовнішньому фоні попит на російські папери достатньо високий. Проте ринок зараз знаходиться під тиском як вселяючих оптимізм, так і негативних чинників.
"Всі позитивні ідеї, відповідно, сприятимуть зростанню ринків, а негативні зводитимуть нанівець результати цього зростання. У такій ситуації боковик, в якому знаходиться російський ринок, може затягнутися", - вважає експерт.