ua en ru

Російський депутат просить МЗС РФ надати йому "чорний список" європейців

Російський депутат просить МЗС РФ надати йому "чорний список" європейців Фото: депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков

Гудков вимагає від Мзс підтвердити або спростувати наявність даного списку

Депутат Державної думи РФ, член фракції "Справедлива Росія" Дмитро Гудков направив у Міністерство закордонних справ Росії депутатський запит про надання йому "чорного списку" громадян Євросоюзу, яким заборонений в'їзд в Росію. Про це повідомляє ТАСС.

"Я направив до МЗС депутатський запит у зв'язку з публікацією в ЗМІ списків осіб, яким заборонений в'їзд в Росію", - заявив депутат. Гудков наполягає на тому, що рішення про подібного роду списках повинні прийматися з урахуванням думки парламентаріїв. Він стверджує, що "чорні списки" проти російських чиновників і депутатів формувалися з урахуванням думки більшості парламентів європейських країн".

У своєму запиті Гудков вимагає від МЗС підтвердити або спростувати наявність даного списку, а також пояснити, на підставі яких законів і за якими критеріями він складався.

Нагадаємо, у ЄС назвали "чорний список" РФ "свавіллям", а глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що готовий прийняти відповідні заходи, якщо влада Росії не нададуть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту.