ua en ru

Російський бізнесмен Євтушенков представив Януковичу ряд пропозицій щодо вирішення україно-російських питань, - джерело

Російський бізнесмен Володимир Євтушенков представив Президенту України Віктору Януковичу низку пропозицій щодо вирішення проблемних питань українсько-російських відносин. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на анонімні джерела.

"Минулого тижня до Віктора Федоровича прилітав старий друг - російський бізнесмен Володимир Євтушенков... Ця людина пов'язана з українським Президентом багаторічною дружбою... Як стверджують джерела, російський бізнесмен зустрівся не тільки з Віктором Януковичем, але й з Володимиром Рибаком та Ринатом Ахметовим. Євтушенков привіз портфель пропозицій, що включають в себе можливості вирішення наступних питань: надання Україні російських кредитів; кардинальне зниження ціни на російський газ і нафту; створення сприятливого клімату для виробничої кооперації двох країн; розширення взаємної торгівлі; збільшення російських інвестицій в економіку України; гарантування Президентові України особистої захисту", - пише видання.

Згідно з інформацією джерела, пропозиція може бути наповнена результатами переговорів по кожному з питань, у разі, якщо Янукович вирішить, що умови Євросоюзу для підписання з Україною угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі, надто важкі.