ua en ru

Російський агрохімічний холдинг "Фосагро" у першому півріччі 2013 р. збільшив обсяги виробництва та продажу добрив

Російський агрохімічний холдинг "Фосагро", другий за величиною виробник фосфорних добрив у світі в першому півріччі 2013 р. збільшив випуск добрив на 12,9%, а загальний обсяг їх продажу виріс на 14% в річному вираженні. 

Російський агрохімічний холдинг "Фосагро", другий за величиною виробник фосфорних добрив у світі в першому півріччі 2013 р. збільшив випуск добрив на 12,9%, а загальний обсяг їх продажу виріс на 14% в річному вираженні. Про це повідомляє Reuters.

У січні-червні компанія, яку контролює екс-сенатор і бізнесмен Андрій Гур'єв, випустила 2,98 млн тонн добрив, зуміла продати 2,97 млн тонн.

В "Фосагро" повідомляють, що в перші шість місяців цього року виробничі потужності компанії були завантажені практично на 100%.

Читайте також: Російський агрохімічний холдинг "Фосагро" отримав повний контроль над "Метахімом" за 14 млн дол

При цьому виробництво фосфорних добрив склало 2,3 млн тонн проти 2,1 млн тонн, азотних - виросло майже на 44% до 468,700 тонн.

ВАТ "ФосАгро" - російська вертикально інтегрована компанія, основним напрямком діяльності якої є виробництво фосфоровмісних добрив, високосортного фосфатного сировини - апатитового концентрату, а також кормових фосфатів, азотних добрив і аміаку. До групи "ФосАгро" входять ВАТ "Апатит", ВАТ "ФосАгро-Череповець", ЗАТ "Агро-Череповець", ТОВ "Балаковської мінеральні добрива", ТОВ "ФосАгро-Транс", ТОВ "ФосАгро-Регіон" і ВАТ "НІУІФ" . Запаси апатит-нефелінових руд по експлуатованих родовищ оцінюються приблизно в 2,1 млрд т (відповідно до JORC на 1 червня 2011р.). Чистий прибуток ВАТ "ФосАгро" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за I квартал 2013 р. знизився на 59% і склав 3,291 млрд руб. (108 млн дол), виручка досягла 28 млрд 902 млн руб. (950 млн дол), що на 12% більше, ніж роком раніше.