ua en ru

Російські судові пристави зняли арешт з акцій "ВимпелКому", що належать Telenor.

Російські судові пристави зняли арешт з акцій ВАТ "ВимпелКом", що належать норвезькій Telenor, повідомила сьогодні норвезька компанія, передає РБК. "Ордер на арешт акцій "ВимпелКому", що належать Telenor, накладений у зв'язку із справою Farimex, знятий", - йдеться в повідомленні Telenor, опублікованому на біржі в Осло.

Нагадаємо, минулого тижня компанія Farimex, міноритарний акціонер ВАТ "ВимпелКом", що володіє 0,002% акцій оператора, відкликала позов проти Telenor про стягнення збитків у розмірі 1,7 млрд дол. Арбітражний суд в Тюмені ухвалив сприйняти відмову Farimex від позову в повному обсязі і припинити провадження у даній справі. Суд в Тюмені скасував ухвалу Восьмого арбітражного апеляційного суду Омська про стягнення з Telenor 1,73 млрд дол.

Раніше Telenor неодноразово заявляла, що припинення справи Farimex в Росії без яких-небудь додаткових фінансових втрат для норвезької компанії є обов'язковою умовою для об'єднання активів Telenor і Altimo.

16 квітня 2010 р. компанія VimpelСom Ltd. оголосила результати оферти в США акціонерам ВАТ "ВимпелКом". До обміну пред'явлено в цілому 308 млн 309 тис. 375 ADS, що еквівалентне 15 млн 415 тис. 468 акціям "ВимпелКому". Не були пред'явлені до викупу 24 млн 697 тис. 325 ADS "ВимпелКому", повідомила VimpelСom. Компанія чекає, що основні акціонери ВАТ "ВимпелКом" - норвезька Telenor ASA і російська Altimo Holdings & Investments Ltd. (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-групп") - також запропонують папери, що належать їм, по оферті в Росії, термін якої закінчується о 22:59 за київським часом 20 квітня 2010 р. У такому разі сумарний обсяг акцій "ВимпелКому", пред'явлених до обміну по американській і російській офертах, складе 56 млн 144 тис. 721 акція, або 97,29% акцій в обігу. Встановлений же поріг згоди складає 95%.

5 жовтня 2009 р. російські Altimo і норвезька Telenor повідомили про досягнення угоди про об'єднання сумісних активів "ВимпелКому" і ЗАТ "Київстар G.S.M.". Таким чином, буде створений один з найбільших операторів стільникового зв'язку на ринках, що розвиваються, - VimpelСom Ltd. Нова компанія зареєстрована на Бермудських островах, штаб-квартира розташується в Нідерландах, компанія пройде лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі. Нідерландській холдинговій компанії належатиме по 100% у "ВимпелКомі" і "Київстарі". У свою чергу акціонерна структура нової компанії виглядатиме таким чином: Altimo належатиме 38,46% в статутному капіталі (43,89% голосуючих акцій) VimpelСom Ltd., Telenor - 38,84% статутного капіталу (35,42% голосуючих акцій). У вільному обігу знаходитиметься 22,7% статутного капіталу (20,69% голосуючих акцій). Очолив VimpelСom Ltd. Олександр Ізосімов, що раніше був керівником "ВимпелКому".