ua en ru

Російські опозиціонери закликали Європу стриманіше співробітничати з Москвою.

Їхнє звернення під назвою "Не догоджай Росії, Європо!", опубліковано у французькій газеті Monde і в британській Guardian, передає ВВС.

На думку авторів звернення, російські власті "нещадно придушують демократичне інакомислення", "залякують критично настроєних до уряду журналістів", "утискують сусідні демократичні держави".

"І європейські лідери не мовчать - вони обстоюють тісніші зв'язки з Москвою, енергетичну співпрацю і збройові оборудки", - пишуть правозахисники.

Один з авторів листа, лідер Об'єднаного громадянського фронту Гарі Каспаров, заявив Російській службі BBC, що "під виглядом залучення Росії до міжнародних інститутів відбувається залучення західних політиків до корупційних схем".

Документ підписали правозахисник, вдова академіка Сахарова Олена Боннер, відомі дисиденти радянського періоду Сергій Ковальов, Володимир Буковський, Леонід Плющ, лідер Демократичного союзу Валерія Новодворська, колишній радник Путіна з економіки Андрій Ілларіонов, журналісти Григорій Пасько та Олег Панфілов і інші.