ua en ru

Російські військові захопили радіотелевізійний центр в Сімферополі, відключивши "5 канал" і "1+1"

Російські військові захопили радіотелевізійний передавальний центр (РТПЦ) в Сімферополі.

Російські військові захопили радіотелевізійний передавальний центр (РТПЦ) в Сімферополі. Про це повідомляє прес-служба Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Концерну РРТ.

"На території АР Крим, крім перебування військового контингенту РФ, здійснюється психологічний тиск з боку представників Російської Федерації, зокрема з боку ЗМІ зазначеної держави, ведеться так звана "інформаційна війна" проти України, втягуючи і захоплюючи стратегічні об'єкти української телекомунікаційної інфраструктури, з метою поширення неправдивих відомостей про події, які відбуваються на півострові", - йдеться в повідомленні.

Так, сьогодні в 10:00 на РТПЦ Сімферополь РТПЦ АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками ТРК Росії.

"Зазначені озброєні особи, порушуючи закони України, припинили трансляцію "5 каналу", "1+1", включили телевізійний сигнал каналу "Росія-24" мережа передавачів Чорноморської ТРК і здійснюють незаконні спроби включення інших російських каналів. Мовлення Чорноморської ТРК було припинено 03.03.2014 року силовим способом", - наголошується в повідомленні.

Зараз на території центру крім озброєних людей та представників каналу "Росія-24" знаходиться велика кількість проросійських козаків, які загрожують і здійснюють психологічний тиск на співробітників.

Концерн РРТ заявляє, що такі дії є грубим порушенням Законів України "Про телебачення і радіомовлення" (статті 2; 6; 7; 20; 23,) "Про радіочастотний ресурс", "Про телекомунікації" та інших Законів України, а також міжнародних норм.