ua en ru

Російські військові можуть залишитися після навчань у Білорусі, - Турчинов

Російські військові можуть залишитися після навчань у Білорусі, - Турчинов Фото: Росія може залишити своїх військових в Білорусі після навчань

Є ймовірність підготовки до схованого наступу

Російський контингент може залишитися після навчань "Захід - 2017" в Білорусі. Про це сказав голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час відкриття програми "Стратегічне лідерство у секторі безпеки" у четвер, 20 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Особливу увагу Кремль приділяє підготовці стратегічних навчань "Захід-2017" у Білорусі та Калінінградській області у безпосередній близькості до України і східних рубежів НАТО... не можна не враховувати ймовірність проведення Росією прихованої підготовки до наступальних операцій. Є всі підстави вважати, що після навчань російський військовий контингент може залишитися у республіці Білорусь", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що навчання, що проводяться РФ, націлені на тотальну перевірку готовності армії до наступальних операцій та боєготовності цілому, що свідчить про агресивну налаштованість Росії.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що Росія готується до повномасштабної війни.