ua en ru

Російські військові на Донбасі займаються каліцтвом, щоб не йти на передову

Російські військові на Донбасі займаються каліцтвом, щоб не йти на передову Фото: військові РФ на Донбасі відмовляються воювати на передовій

За даними розвідки, на окупованих територія Донбасу зберігається тенденція до масового звільнення військовослужбовців ЗС РФ

з Огляду на значні втрати, небезпека участі в активних бойових діях і розуміння невідворотності покарання за вчинення військових злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, зберігається тенденція до масового звільнення військовослужбовців у підрозділах 1 АК (Донецьк) ВС РФ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"У зв'язку з тимчасовою забороною звільняти чи повертати в Росію особовий склад частин і з'єднань, що знаходяться на передових позиціях, російські військовослужбовці вдаються до навмисного заподіяння шкоди власному здоров'ю та пошкодження бойової техніки під виглядом випадкового потрапляння “сліпих” куль та снарядів", - говориться в повідомленні.

За даними розвідки, вчора, 11 квітня командир взводу розвідувальної роти 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) завдав собі вогнепальне поранення руки.


Також під час спроби членоушкодження і несанкціонованої стрільби співробітниками військової контррозвідки ФСБ РФ на передових позиціях в районі Зайцево був затриманий військовослужбовець 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) капітан ЗС РФ Ступаков Сергій.

Згідно з повідомленням розвідки, під час проведення навчання з бойовою стрільбою на полігоні в районі н. п. Шахтарськ військовослужбовці танкового батальйону 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) вмовили своїх колег з артилерійського підрозділу вивести з ладу їх танк під виглядом похибки прицілювання.

"Влучний постріл артилеристів призвів до підриву боєкомплекту, у результаті якого бойова машина була знищена, а троє військовослужбовців бригади отримали важкі осколкові поранення", - йдеться в повідомленні розвідки.

Нагадаємо, 6 квітня під час військових навчань на полігоні в Красному Лучі (Луганська область) бойовики навмисно втопили чотири БМП, щоб не йти на передові позиції.